Oogmeting

Optiek Porteman is een team van optometristen, die instaan voor een volledige oogmeting.
Uw oogtest

 • ver- & nabijzicht
 • dieptezicht
 • nachtzicht
 • oogdruk
 • oogvermoeidheid
 • polatest ifv hoofdpijn & nekklachten
 • hoofd- & oogstand
 • traanvocht
 • 3D topografiefoto van uw hoornvlies
 • alle types lenzen, ook nachtlenzen
 • low vision voor slechtzienden

Een optometrisch onderzoek duurt 30 minuten.
Daarvoor verdienen uw ogen een afspraak.De eerste lensaanpassing of volledige oogmeting kost 25€. Voor dit bedrag geven we u een geschenkbon om meteen of later van te genieten.
Als een medisch onderzoek nodig blijkt, verwijzen we u door naar uw oogarts.

Info

MYOPIE controle?

Word jij elk jaar meer bijziend? Vermindert je verzicht na elk examen?
Optiek Porteman is gespecialiseerd in het onder controle houden van je myopie. Tips, maar ook specifieke glazen én lenzen vertragen het proces.
Wist je dat b.v. nachtlenzen tot 52% * remmend werken?
*Gemiddelde waarde uit 18 recente onderzoeken wereldwijd.

Lid van de HEAD-DOWN-generatie?

Hoofd naar beneden en heel dicht kijken naar je smartphone : het is topsport voor de ogen. Onze optometristen helpen met tips, visuele hygiëne, maar ook met digitale glazen met rustcorrectie en blauwfilters.

Hoofdpijn? Nekklachten?

Via de POLA-test volgen we de MKH-methode. Beide ogen vallen op 1 plekje in de hersenen. Als dit niet automatisch gebeurt, heeft u misschien een heteroforie. Dan moet u zich onnodig inspannen om met de 2 ogen 1 beeld te vormen. Misschien houdt u wel daarom uw hoofd schuin of sluit u zelfs een oog bij het lezen. In elk geval is het een van de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn. De kleine prisma's werken als een steunzooltje : de ogen staan evenwijdiger, het zicht wordt weer heerlijk relaxed. Een specialiteit van optiek Porteman.

Unieke centreercomputer

Uniek in de regio is de centreerfoto van onze Visuo-office. Zo kunnen we glazen perfect zelf inslijpen volgens uw hoofdhouding, uw kijkgedrag, uw oogopslag. Directe gewenning en extra breed gezichtsveld zijn hiervan enkele troeven.

Slechtziend?

Ziet u ondanks de beste bril minder dan 30%? Heeft u een heel smal gezichtsveld? Dan bent u slechtziend.
Onze optometristen begeleiden u in de wereld van Low Vision: vergrootglazen, filters, kijkers, prisma's, ...
Gelieve een afspraak te maken : een low vision - controle duurt 1 uur.

dit zijn onze partners:

Wat is optometrie?

Bij optiek Porteman zijn we meer dan opticiens.
Als optometrist streven we naar een scherp, maar ook comfortabel zicht. Daarom is een oogmeting veel meer dan scherp zien voor ver en nabij. De samenwerking van beide ogen, de oog-vermoeidheid, aanpassen van alle lenstypes, ... horen bij ons paramedisch beroep. Eventueel sturen we u door naar uw oogarts, huisarts, osteopaat, chiropractor of visueel therapist. Onze optometristen genoten een volwaardige hogeschoolopleiding.
Voortdurende bijscholing, congressen en de nieuwste hightech apparatuur onder de knie hebben, is een must om lid te zijn van het Porteman-team!

Cornea-topografie

1997. Optiek Porteman koopt de eerste Amrikaanse Cornea-topograaf aan. Vanaf nu is mogelijk een 3D-scan van het hoornvlies te nemen, een landschapsfoto in macro.

Ruim 20 jaar én 3 topografie-pc's later hebben we hiervan een specialiteit gemaakt. De topografie vertelt ons veel meer dan we durfden hopen. Enkele plukken we er uit:

 
º
Lenzen: Door een perfect beeld te hebben van de vorm, diameter, kromming van het hoornvlies, kiezen we voor u de beste lens, zowel hard als zacht. Zo zijn we niet merkgebonden, maar streven er naar het juiste type te adviseren. Je loopt toch ook met de juiste schoenen?
 
º
Nachtlenzen: Deze lenzen helpen het hoornvlies tijdelijk af te vlakken... tijdens de slaap. Overdag zie je dan scherp zonder bril of lenzen. Optiek Porteman is erkend nachtlensaanpasser sinds 2008.
 
º
Droge ogen: Met het toestel meten we de traankwaliteit, een eerste stap naar de juiste kunsttraan.
 
º
Lasik, krasjes, ...: Een ingrijpende operatie voor het oog, maar soms met kleine restcorrecties. Met de corneatopograaf mooi op te sporen.
 
º
Nachtzicht: Als het donker wordt, vergroot de pupil. Misschien is de vorm van je hoornvlies wel anders in het midden dan aan de rand van je pupil?
 
º
Astigmatisme: Ovale oogbolvormen worden veel beter begrepen. Eindelijk een stabiel zicht.
 
º
...

Uit onze blog ...

Service van Priem nu bij Porteman

Martin & Nikie genieten van hun pensioen.
We zetten de merken & naservice verder bij Porteman.  

Zo geniet een Priembriller nu bij ons ook van het Belgische Designmerk Theo, de Variluxglazen, oogmetingen, hoofd/nekpijntesten, sportbrillen, ... 

PORTEMAgaZIEN 2021

Ontdek de zonnebriltoppers, je eigen fotoshoot, oogyoga, Theo, Oakley op maat, beeldscherm-oog-syndroom, alles over nachtlenzen, ... 


Tip!  2 zonneglazen met je brilsterkte, heb je vanaf 85€ als vertebril of 195€ multiocaal.

Veilig bij Porteman

Graag een afspraak voor : 
- oogmeting
- hoofdpijn / nekpijntest
- controle & aanpassing contactlenzen 
- aankoop bril, zonnebril, sportbril, verrekijker 

Voor afhaling van je bril of lenzen, lensvloeistof, herstellingen ... is geen afspraak nodig.  We hebben de ruimte om u Coronaproof te ontvangen.

Porteman sluit de ogen niet voor Corona.

Plexi, maskers, aparte in- & uitgang, UVC-ontsmetting... maar wel in een leuke sfeer.Op de foto : Lauren Versnick met montuur Mykita - Berlijns design

Meer over: Mykita

Oogmeting mét controle hoofd/nekpijn

De optometristen van Porteman testen je zicht, maar ook de oogdruk, dieptezicht, nachtzicht, oogvermoeidheid, tranen, ... 

Dé specialiteit is het oplossen van ooggebonden hoofd- & nekpijn.  Bij heteroforie gaan oogspieren in kramp of compenseer je nek en schouders.  Een test duurt 30 minuten.