Welke bril voor jouw gezichtsvorm?

Kleur- & stijladvies is een van de specialiteiten van optiek Porteman.
We kiezen met u de juiste bril, die jouw gezicht doen stralen.
Daarvoor letten we op uw gezichtsvorm, oogkleur, kapsel, kledijstijl, ... Het team van Optiek Porteman zijn gediplomeerde kleur- & stijladviseurs.

Kies de juiste gezichtsvorm:

Ovaal
Lucky you! Jij mag alles dragen. Strak design, hip rond, retro-vlinder : volg je eigen stijl.

Rond
Een rondere kin, volle kaken. Kies voor een bredere, rechthoekige bril. Zo verlengt het voorhoofd. Speel met kleur om een open, speelse uitstraling te behouden. Als zonnebril zijn pilootvormen en degraderende glazen ideaal.

Rechthoekig
Je hebt een breder voorhoofd, sterke kaaklijn & kin. Ovaal en rond staan je perfect. Het verzacht je én het geeft je veel persoonlijkheid. Durf kiezen voor goud of chroom in metaal of dik zwart en écailbruin in de kunststof brillen.

Dit geldt ook voor wie een rechthoekig gezicht krijgt door een strak bobkapsel of een man met een hoekige volle baard (oblong).

Hartvorm
Je bredere kaak gaat over in een smalle kin. Het voorhoofd is eerder breed. Je gezicht is al van nature elegant en expressief. Theoretisch is een neutrale glasbril ideaal, maar bij optiek Porteman houden we er van de vorm te accentueren. Een zachte vlindervorm die bovenaan iets donkerder is dan onderaan maakt van jouw een type.Kies het juiste kleur:

We hechten veel belang aan de kleuren in monturen. Veel wordt naar zwart gegrepen uit veiligheid, terwijl dit vaak te hard is. Olijfgroen, camel, framboos, oudroze, nachtblauw, ... hebben veel stijl.

Kom zeker langs met je seizoenspaspoort : optiek Porteman heeft de kleurdoeken voor u klaar. Winter, lente, zomer of herfsttypes zijn ons niet vreemd.

Makeover