Glazen

Hoe mooi we met een frame je ogen inkaderen, dank zij de glazen geniet je van het beste zicht.

De opticiens van optiek Porteman begeleiden je doorheen de vele mogelijkheden. Op onze site plukken we al enkele opties.

Onze nieuwste slijpcomputers scannen de bril volledig zodat bestellingen op maat en online gebeuren: perfectie, uiterst dun en snelle levering. De fijne afwerking van elke montage gebeurt altijd in ons eigen atelier. Christine is onze atelierbaas, een perfectioniste pure sang ... want brilmontages is detailwerk.
Info

Ver, nabij, pc, smartphone, progressief, varilux, ... : welk type kies ik?

Brillenglazen zijn heel persoonlijk. Optiek Porteman begeleidt je van een budgetglas tot puur maatwerk.
Tijdens een gesprek en de oogmeting of voorschrift overlopen we de soorten.
Voor elk glas maken we een 3D scan van het montuur : zo toont het glas nog dunner!
De meeste mensen kennen verteglazen, leesglazen of multifocale glazen, maar ken je deze ook:

 
º
Eyezen antivermoeidheid met ondersteuning voor smartphone & pc-gebruik
 
º
Prismaglazen ifv hoofd- & nekpijn
 
º
Degressieve glazen voor computergebruik, muzikanten, loketbedienden,... met breed tussenzicht
 
º
360º glazen waarbij je door de zijkant van je bril net even scherp ziet als rechtvoor. Ideaal voor lensdragers die gewoon met de ogen ipv het hoofd rond te kijken.Uniek! Beleef de nieuwste generaties glazen zelf in de winkel doorheen de 3D simulator Nautilus.

Hoe werken multifocale glazen?

Ze heten ook progressieve glazen, varilux- of overvloeiglazen.

Het zijn de brillenglazen die een 40-plusser helpen zowel veraf als nabij te zien met dezelfde bril. 1 bril, voor elke afstand : ver (auto, tv, ...), tussenafstand (pc, keuken, muziek, ...) en nabij (boek, smartphone, ...).

Uniek is onze Visuo-office centreercomputer. Daarmee meten we bij optiek Porteman waar je pupillen in de gekozen bril staan , maar ook veel meer: de hoofdhouding, de oogbewegingen, de kromming & inclinatie van de bril tov je gezicht, ... Door deze persoonsgebonden parameters in je glas te maken, bekomen we het breedste gezichtsveld en stabielste zicht. De bril past zich aan jouw manier van kijken aan. Een vlotte wenning gegarandeerd. Dus geen schrik meer voor trappen, vervormingen, ... !

Van dit maatwerk hebben we onze specialiteit gemaakt.
Dit beloven we met ons confortissimo-garantieplan

Optiek Porteman kreeg de erkenning als opmeet- & inslijpcentrum voor de nieuwste generatie maatwerkglazen van Varilux, Hoya en Zeiss.

Wil je zelf ervaren hoe multifocale glazen werken? Ervaar het met onze 3D simulator!

Leesbril?

Als we enkele uren per dag nabij kijken is een persoonsgebonden leesbril ideaal. We dragen toch ook gepaste sportschoenen als we een uurtje sporten?

Een juiste leesbril heeft de juiste sterkte rechts / links, glazen gecentreerd voor je pupil, een rustgevend, zuiver brillenglas. Dit kan al voor 100€ montuur + glazen + opmetingen + box. Beter dan een 'wegwerpbrilletje' dat alleen vergrotend werkt. Bovendien is een basis maatwerk leesbril erkend door uw ziekenfonds.

De leesbril kan je uitbreiden:

 
º
Extra groot gezichtsveld: ideaal voor bureauwerk als je wil lezen van 30cm tot bv 1m afstand.
 
º
Blauwfilter: deze ontspiegeling absorbeert het schadelijke blauw licht uit beeldschermen.
 
º
Dampwerend: voor wie werkt met mondmaskers, diepvriezers, ...


Als een leesbril onvoldoende is, kan je een afspraak maken voor een low vision onderzoek . Dan gaan we na met welke filter, vergrootglas, loepbril, belichting, ... je weer verder kan.Welke coating kies ik?

Optiek Porteman streeft naar uiterst heldere glazen, maar ook onderhoudsvriendelijk & sterk.

Welke lagen of coatings kunnen we op ons brillenglas laten dampen?


Ontspiegeling
Op de voor- en achterzijde dampen we 5 tot 18 ontspiegelingslagen. Ze nemen de hinderende reflecties weg tijdens autorijden 's nachts, lampen, beeldscherm, ... Een ontspiegeling is ook mooier voor de mensen rondom je : op foto's weerkaatsen je brillenglazen niet en je ogen komen veel helderder uit. Je ziet de glazen in je bril bijna niet. Een must!

Cleancoat
Een Super helder glas lijkt vlugger vuil. Daarom dippen we de glazen met een cleancoating. De laag maakt de glazen extra glad, zodat waterdruppels er beter afrollen en je bril vlugger poetst.

Extra hard
Brilglazen worden intens gebruikt: opwaaiend zand, regen, afvegen, ... Krassen kunnen we nog altijd niet helemaal vermijden, maar met de sterkste hardcoating gaan ze veel langer mee. Zeker een aanrader bij kinderen of wie net iets nonchalanter met de bril omspringt.

Blauwfilter
Beeldschermen, tablets, smartphones, ... stralen blauw licht uit. Uit recent onderzoek blijkt dat oogstress & visuele vermoeidheid aan blauw licht zijn gelinkt. Zelfs oogveroudering zoals macula komt jonger voor door blauw licht & UVa. Preventie en relaxed werken.

Tip: Een blauwfilter ontspant ook je hersenactiviteit woor wie graag op de smartphone of tablet kijkt voor het slapen.

Dampwerend
Binnen komen en de damp slaat op je brillenglazen. Optiek Porteman kan dit oplossen. Optifog is een coating waarbij damp snel verdwijnt. Ideaal voor sporters, wie met koelkasten werkt of een mondmasker draagt (tandarts, chirurg, ...).

Let wel: Dit glas heeft regelmatig een korte extra behandeling nodig.Verkleurend
Verkleurende glazen noemen we ook fotochromatisch of transitions. Dank zij de nieuwste technologieën worden ze bijna helemaal helder en verkleuren ze in de zon heel snel.

Ze bestaan al een tijd in bruin, grijs of retrogroen. Sinds kort ook in Flash-mirrors: spiegelende modetinten.

We merken bij optiek Porteman dat het verkleurend glas weer helemaal in is.Zonneglazen

Een zonnebril is de zonnecréme voor je ogen. De bescherming is noodzakelijk om verbranding & vroegtijdige veroudering van je netvlies tegen te gaan. En het is ook gewoon heel trendy!

Bij optiek Porteman kunnen we bijna alle kleuren met jouw brilsterkte maken.

Deze filters maken je bril extra trendy en comfortabel:


Dégradé de zonneglazen zijn donkerder boven dan onder. Heel elegant en zachter op het gezicht

Spiegel in alle gradaties kunnen we een spiegel op je zonneglazen dampen. Nieuw & uniek zijn onze Flash-mirrors: meekleurende glazen met spiegel in een 10-tal tinten. Ideaal voor een hippe city-trip !

Polarisatie de crème de la crème onder de zonneglazen. De filter midden in het glas absorbeert alle lichtreflecties. Het contrast verhoogt meteen. Het lijkt zelfs alsof je door water heen kunt kijken. Kom zeker eens zelf in de winkel ervaren hoe een polarisatiefilter in een zonneglas werkt.

Ray Ban, Oakley, Adidas & Serengeti Deze topmerken zijn wereldberoemd met hun contrastrijke kleurfilters. Optiek Porteman maakt deze ook op sterkte met de echte tinten. RayBan print het logo ook in het glas.

Vakantie & sport zijn ideaal om je zonnebril met je lenzen te combineren.
Bij aankoop van een bril of zonnebril kan je gratis lenzen uittesten !
Wil je graag je zonnebril op sterkte maken, geniet dan van deze voucher.

Voordeelvoucher

2 zonneglazen met brilsterkte tot +-6 c +2
Vanaf 60€ voor verte
Vanaf 195€ voor multifocale zonneglazen

Hoe & waar worden de glazen geslepen?

Als je bril beslist is, hebben wij er nog een tijdje werk aan. Deze stappen ondergaat je montuur vooraleer hij terug bij jou:

 
º
Centratie-foto met de visuo-office. We nemen foto's & filmen hoe je bril staat tov je hoofd, pupildiameter, kromming, oogbewegingen, ... De resultaten worden geanalyseerd.
 
º
De montuur wordt driedimensionaal afgescand voor een ideale dikteberekening van de glazen. Na goedkeuring geven we opdracht aan de glasproducenten.
 
º
De glazen worden digitaal gemaakt bij onze glaspartners, de coatings opgedampt met een heel strenge controle.
 
º
Tussen 1 en 5 werkdagen ontvangen we de glazen die we controleren op sterkte, afwerking, UV-filter, ...
 
º
Optiek Porteman heeft een eigen atelier om de glazen in het montuur te slijpen. Het laat toe snel te werken, maar ook elke montage te personaliseren. Zo geniet je van dunne glazen met de perfecte pasvorm. De slijprobot levert perfect werk af, maar de atelierverantwoordelijke zet de puntjes op de i : de bril in de juiste spanning, kromming, hoek, ... zetten.
 
º
Na controle, opblinken, ziekenfondsdocumenten, ... op te maken, ontvang je een sms als de bril klaar is. Samen controleren we hoe de bril aanvoelt.Uniek: confortissimo-garantie

Confortissimo garantie!

Natuurlijk bent u altijd welkom voor gratis kleine herstellingen, de bril in vorm zetten of een ultrason-brillenbad.

Bij Optiek Porteman durven we je ook onze beloftes voor de betere multifocale glazen op papier zetten:

 1   Professionele oogmeting door optometristen of via je oogarts
 2   Perfecte centratie rekening houdend met brilstand, hoofdstand en oogbewegingen
 3   3 jaar garantie op breuk van montuur & glazen, degressief per jaar
 4   6 weken gewenningsgarantie
 5   Tijdloze service voor onderhoud, met 6 uitnodigingen
 6   Duurzame glazen dankzij de hardlaag, water- & vetwerende laag en ontspiegeling
 7   Laatste generatie glazen met breedste kijkzones
 8   Extra dun door maatwerk
 9   Perfecte montage in eigen atelier
 10   Extra voordelen voor zonnebril, pc-bril of lenzenOnze partners