Porteman en jij steunen
'De Hellebeek'

Een oase van 8ha ligt tussen Loker, Kemmel en de Rode Berg.
De leemvallei"De Hellebeek".

Optiek Porteman is vast partner van dit pareltje ism Natuurpunt.

In beeld:


Weetjes:


º
Jeroens favoriet is er de zeldzame geelgors of "het Beethoventje" , maar wij noemen hem de "Westhoekkanarie". In De Hellebeek geniet hij van de ideale woonplaats.
Ook goudvink, zomertortel, grasmus, bruine Kiekendief, ... ontdekten we al.
Typische bloemen als dotterbloemen, watermunt, echte koekoeksbloemen, ... brengen kleur.
º
Per verrekijker of telescoop die je aankoopt van Optiek Porteman schenken wij een winstdeel tvv de Hellebeek. Tot nu toe was dit 11.278 € !
º
Wandelen rond de beek kan je via de knooppuntenkaart Heuvelland 45 - 49 - 50 ( kaart). Vergeet vooral je Porteman Verrekijker niet!
º
Andere Porteman-steun ging oa naar de kamsalamanders in de Katteputten (Hollebeke), de gierzwaluwen (Ieper) en Fort Saint-Nicolas (Boezinge).
 
Heb je zelf mooie natuurfoto's in de streek of geslaagde digiscoping? Post ze dan via onze Facebook of tag #PortemanKijkers. We plaatsen ze in ons verhaal.
 
Volg vrij wat Porteman voor de natuur in de regio kan betekenen www.fb.com/PortemanKijkers & www.instagram.com/PortemanKijkers

Partners:


Natuurpunt
JNM
Vzw De Kerkuil
BINO APC STABILIZED

Er bestonden reeds gestabiliseerde verrekijkers, maar de gelijkenissen stoppen daar.
Trilling uit de hand, observatie op een winderige dag, uw ademhaling na een stukje wandelen, zal al snel zorgen voor vibratie en beweging die groter is dan deze waarden. De KITE APC gestabiliseerde verrekijker is uitgerust met een nieuwe technologie. Dit garandeert niet enkel stabiel beeld uit een trillende hand, maar zelfs uit een rijdend voertuig of een boot in ruwe zee.